• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen 24 uur op werkdagen Offerte binnen 24 uur op werkdagen
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

De kracht van de nieuwe generatie beroepskleding

Main Sales adviseert bij selectieproces

Beroepskleding moet z’n werk doen. En dat is tegenwoordig meer dan het bieden van veiligheid en comfort. Goed gekozen beroepskleding is ook een sterk communicatiemiddel. Dankzij hoogwaardige stoffen en moderne pasvormen kun je bijvoorbeeld eenvoudig een herkenbaar, eigen gezicht creëren. Of het zelfvertrouwen bij medewerkers vergroten. Main Sales komt samen met opdrachtgevers tot functionele en onderscheidende ideeën. 

Piko Plant 

Zo koos Piko Plant, een teler en veredelaar van orchideeën uit Nootdorp, voor een custom-made t-shirt. Connie, medewerker bij Piko Plant: “Voor ons was het van groot belang dat we een shirt zouden krijgen wat niemand anders heeft. Ook is het belangrijk dat het past binnen de huisstijl.” Voorheen werd gekozen voor een effen shirt voor mannen en een polo voor de vrouwen. Nu wilde Piko Plant kiezen voor een unisex-shirt, vooropgesteld dat de pasvorm en uitstraling voor zowel mannen als vrouwen perfect zou zijn. 
Connie is door de jaren heen een expert geworden op het gebied van bedrijfskleding. Ze stelt hoge eisen aan maatvoering, pasvorm, kwaliteit en heeft een scherp oog voor details. Na pogingen met verschillende leveranciers kwam Piko Plant bij Main Sales terecht. “We hadden direct een klik, er werd goed geluisterd en ik denk dat we daarom alles ook zo snel hebben kunnen regelen”. 
Het custom-made shirt van Piko Plant (zie foto) is een combinatie van twee verschillende shirts. “Het shirt moet wat kleur betreft goed combineren en een sportieve uitstraling hebben. Maar het moet vooral in alle maten comfortabel zitten, aldus Connie.” Er is gekozen voor een V-hals omdat niet iedereen een strak boordje fijn vindt. Ook moet het shirt vocht kunnen opnemen omdat werkzaamheden worden verricht in warme- en vochtige omstandigheden. 

Vorm en functie gaan samen 

Dankzij de technologie gaan vorm en functie tegenwoordig prima samen. De keuzeruimte kan benut worden om de kernwaarden van het bedrijf tot uiting te brengen. Varieer bijvoorbeeld met stoffen, kleuren, stiksels, knopen, kragen, sluitingen en functionele extra’s. Als u kunt vertellen waar uw bedrijf voor staat, en wat de wensen zijn, kan Main Sales daarop inspelen met relevante ideeën. De markt is inmiddels zo groot en gespecialiseerd dat samenwerken tot het beste resultaat leidt. Standaard modellen kunnen met een kleine aanpassing al snel heel ‘eigen’ worden. En dat hoeft niet altijd duur te zijn.

Wettelijke eisen 

In branches zoals de techniek, horeca en de zorgsector moet werkkleding allereerst voldoen aan wettelijke eisen. Main Sales werkt daarom uitsluitend met gecertificeerde leveranciers. Afnemers kunnen er zo op vertrouwen dat de bedrijfskleding voldoet aan de in Europa geldende veiligheidseisen. Wie op sites zoals Alibaba winkelt, neemt op dat gebied een zeker risico. 

Stoffen en hun karakteristieken 

De stof bepaalt in hoge mate de uitstraling van uw bedrijfskleding. Echter, veel afnemers weten wel welk model ze willen, maar niet welk materiaal. Dat is niet vreemd: textielkennis is een vak apart. Er zijn duizenden soorten weefsels, elk met specifieke eigenschappen. Bij Main Sales werken mensen met zeer gedegen kennis over materialen en hun karakteristieken: strijkvrij, waterdicht, chic, sportief, beschermend tot temperaturen tot -25 graden, etc. Het is ook goed te weten dat in de kledingbranche merknamen soms als soortnaam worden gebruikt. Neem Gore-Tex, een merknaam voor een ademend en waterdicht membraan. De stof is ook te koop onder andere namen, soms goedkoper. Uiteindelijk moet je een stof zelf zien en voelen. Vraag bij twijfel om samples. 

Soepel en slijtvast 

Bent u toe aan nieuwe bedrijfskleding, vergeet dan niet uw eigen mensen naar hun mening over de huidige kleding te vragen. Vrijwel iedereen heeft er een gedachte of gevoel over. Logisch, want wat je op je lichaam draagt komt dichtbij. Met hun ideeën kunt u uw wensen aanscherpen. 
In ieder geval staat voor werknemers ‘soepel’ bovenaan: werken is immers bewegen. Werkgevers kiezen voor slijtvast: ze willen er een paar jaar mee kunnen doen. Slijtvaste stoffen waren voorheen stug en stijf. Maar de laatste jaren komen er nieuwe tricots op de markt die slijtvast én soepel zijn. Dat biedt kansen, ook voor de uitstraling. Overigens wordt slijtvast ook door steeds meer medewerkers gewaardeerd: slijtvast is immers duurzaam. 

Draagbare technologie 

Zonder twijfel is de toekomst high-tech. Wetenschappers experimenteren inmiddels decennialang met grafeen, een ijzersterke, lichte en flexibele halfgeleider van elektriciteit en warmte. Het lijkt vooralsnog mogelijk grafeen met katoen te combineren. Dat zou interessant kunnen zijn voor beroepskleding, denk bijvoorbeeld aan het weg geleiden van warmte. Mochten er bruikbare ontwikkelingen zijn, dan brengt Main Sales u op de hoogte. 
 Connie: “omdat Main Sales echt luistert naar wat je wil is het prettig samenwerken. Je voelt je begrepen en serieus genomen.”

Terug naar alle