• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen 24 uur op werkdagen Offerte binnen 24 uur op werkdagen
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

Hoe een geschenk van een A-merk zichzelf altijd terugverdient

Versterk je eigen merk door geschenken weg te geven van een A-merk

Het aanbieden van branded relatiegeschenken is een hele goede manier om het contact met de ontvanger ervan warm te houden. De voorwaarde is wel dat het geschenk de waardering op de juiste manier toont. Het aanbieden van een product van een A-merk laat zien dat je graag investeert in de relatie met de ontvanger.

Maak de juiste keuze voor een gepersonaliseerd geschenk

Het weggeven van een geschenk aan een zakenrelatie, werknemers of bezoekers van een beurs wordt vaak nog ten onrechte als een sluitpost gezien. Daniël Duijvelaar, salesmanager B2B bij Samsonite, bevestigt deze tendens: “Organisaties zijn vaak geneigd om te kiezen voor kwantiteit boven kwaliteit. Echter, wanneer het geschenk van dermate lage kwaliteit is, zal deze vanzelf in de bureaulade verdwijnen. Sterker nog, de lage kwaliteit van dit geschenk zal zijn weerslag hebben op de perceptie die de ontvanger heeft van jouw organisatie. Daarmee bereik je dus het tegenovergestelde van wat het plan was.”

Zie de investering in een A-merk als een breder marketingdoel

Door te kiezen voor een A-merk bij goodies en andere giveaways, zal de totale waardering van de ontvanger voor jouw organisatie vergroot worden. “Daarnaast zien wij ook een sterk tweede voordeel optreden, namelijk de vergrote exposure van je branding. Wanneer een organisatie heeft gekozen voor rugtassen of koffers van Samsonite waar het eigen logo op is geprint, geeft dit een sterk signaal af. Deze mensen reizen de hele wereld over met de koffer, waardoor heel veel mensen in contact komen met je bedrijfsnaam”, aldus Daniël. Dankzij de hoge kwaliteit bij A-merken, gaan de producten veel langer mee, waardoor de exposure jarenlang kan blijven voortduren.

Betere service en garantievoorwaarden bij A-merken

Naast de positieve werking die een bekend A-merk heeft wanneer je eigen logo hiermee geassocieerd wordt, zijn er andere aspecten die het aantrekkelijk maken om wel te investeren in deze producten. Denise de Beer, (marketingmanager) bij Main Sales Europe ziet hoe een A-merk ook op andere manieren waarde toevoegt: “Voor het A-merk is het ook belangrijk dat hun klanten tevreden zijn. Daarom bieden zij vaak een betere service dan de goedkopere tegenhangers. Een van de voorbeelden hiervan is dat er garanties afgegeven worden op de producten. De kans dat er een productiefout optreedt is niet groot, maar wanneer dit wel voorkomt, zijn zij er ook bij gebaat om dit op een goede manier op te lossen. Zo laat jij naar je klant zien dat je ze serieus neemt en dat je klaar staat met een passende oplossing.”

Meeliften op grootschalige marketingcampagnes

Een van de kenmerken van een A-merk is dat zij flinke budgetten hebben voor grootschalige marketingcampagnes. Wanneer er een nieuwe productlijn wordt gelanceerd, meten ze dit breed uit op alle mogelijke kanalen. “Het staat natuurlijk heel sterk als een organisatie snel kan inspringen op deze actualiteit en zo haar eigen naam kan verbinden aan de lopende campagne. De waardering voor dit product krijgt een flinke boost, net als de waardering voor de organisatie die de moeite neemt om haar klanten hiermee te belonen”, aldus Denise. “Zo wordt het heel gemakkelijk gemaakt om snel in aanzien te stijgen en zodoende een positievere indruk achter te laten bij degenen die voor jou van belang zijn.”

A-merk goodies als ultieme marketing tool

Door geschenken van een A-merk aan te bieden, laat je als organisatie zien dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. Dat je deze mate van kwaliteit ook in de rest van je bedrijfsvoering hebt geïntegreerd. Dat je de ontvanger van het product waardeert en graag wilt dat diegene daadwerkelijk gebruik gaat maken van het product. In ruil hiervoor zal de ontvanger een hogere waardering krijgen voor jouw organisatie en als het om een product gaat dat aan de buitenwereld getoond wordt, zal ook de exposure enorm vergroot worden.

Terug naar alle