• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen 24 uur op werkdagen Offerte binnen 24 uur op werkdagen
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

Hoe een verkeerd gedrukte jas uiteindelijk een rijkere uitstraling kreeg

ISO draagt bij aan continu verbeteren van bedrijfsprocessen

Bij een detacheerder van technische professionals ontstond de wens om de band tussen collega’s op locatie en de organisatie te versterken. Onderdeel van dat proces was het bedrukken van 550 jassen met het logo en deze uit te reiken rond de kerstperiode. Echter, bij de levering van de jassen bleek het logo op de verkeerde manier gedrukt te zijn, waardoor de jas niet de gewenste uitstraling kreeg. Het was Main Sales direct duidelijk dat deze bedrukking niet acceptabel was en dat een oplossing snel gerealiseerd moest worden. 

Band tussen collega’s op locatie en de organisatie te versterken

Deze detacheerder heeft met dezelfde uitdagingen te kampen als anderen in het vakgebied: de collega’s werken bij vele verschillende opdrachtgevers, waardoor het heel moeilijk is om personeel te binden aan de organisatie. Zeker wanneer het gaat om technisch personeel, waar een groot tekort is aan specialisten, is het zeer belangrijk om hen betrokken te krijgen en te houden bij de organisatie. Waar het enerzijds dus van belang is om de medewerkers tevreden te houden, is het anderzijds belangrijk om zichtbaar te zijn op de werkvloer van de opdrachtgever. Door alle medewerkers van het bureau dezelfde jas te geven met erop duidelijk het logo van de detacheerder, wordt de zichtbaarheid bij de opdrachtgevers vergroot. Zo worden er twee vliegen in één klap geslagen. 

De bedrukking bleek verkeerd te zijn gegaan 

Het logo van de detacheerder zou mooi vrijstaand op de zwarte jas gedrukt moeten worden. Omdat het logo dan ‘los’ staat, ziet dit er netjes en representatief uit. Echter, er was een fout gemaakt: het logo werd niet vrijstaand gedrukt, maar de zwarte achtergrond was meegedrukt. Nu is het zwart van het logo niet hetzelfde zwart als dat van de jas, waardoor het een goedkope sticker was. 

Voor de detacheerder was het belangrijk dat de jassen snel geleverd zouden worden, omdat deze tegelijkertijd met een kerstgeschenk werden uitgereikt. Vanwege deze tijdsdruk is ervoor gekozen om vooraf geen proefdruk te laten maken, maar om het design via de mail goed te laten keuren. Ergens in het proces ging er iets mis waardoor alle 550 jassen op de verkeerde manier bedrukt werden. Dit zorgde uiteraard ook direct voor een planningsprobleem bij het detacheringsbureau. 

De oplossing: borduren over het drukwerk heen 

Na overleg tussen Main Sales en de detacheerder werd besloten om een nieuw logo over het drukwerk heen te borduren. Er werd met spoed een sample gemaakt, na de vorige ervaring wilde niemand nog het risico lopen dat er wederom iets fout zou gaan. Zodra deze werd goedgekeurd, konden ook de andere 549 jassen geborduurd worden. Het vaste borduuratelier van Main Sales heeft daarna op volle kracht gewerkt om de jassen op tijd af te krijgen. 

Een tevreden klant is het uitgangspunt 

Hoewel de detacheerder in eerste instantie had gekozen voor een bedrukking op de jassen, is het eindresultaat met borduring eigenlijk veel mooier geworden. Het geeft de jas meer cachet en een rijkere uitstraling. Zo heeft de detacheerder een nog mooier product gekregen om aan haar werknemers te geven en ziet het er professioneler uit op de werkvloer bij opdrachtgevers. Dankzij de snelle reactie van Main Sales en het borduuratelier bleef de vertraging in de levering beperkt. En uiteraard heeft Main Sales zorg gedragen voor de extra kosten die bij het borduren kwam kijken. 

Elke klacht wordt serieus genomen 

Main Sales is ISO 9001 gecertificeerd, wat inhoudt dat alle interne processen beschreven zijn en gehandhaafd worden. Jaarlijks wordt er namelijk een audit gepleegd op het navolgen van de opgestelde processen. De klachtenprocedure is een van de processen die beschreven zijn en waar streng wordt gecontroleerd op de naleving ervan. 

Dankzij het in plaats hebben van deze procedure wordt elke klacht op dezelfde manier behandeld, ongeacht de daadwerkelijke inhoud. Omdat het aantal klachten bij Main Sales minimaal is, wordt elke klacht als een unieke case behandeld waar uiteindelijk ook duidelijke lessen uit getrokken kunnen worden. Zo blijft Main Sales haar dienstverlening continu verbeteren en zullen fouten zoals bij deze detacheerder nooit meer voorkomen.

Terug naar alle