• Snelle levertijd Snelle levertijd
  • Offerte binnen één uur Offerte binnen één uur
  • Gratis drukproef Gratis drukproef

Wat houdt BPA-vrij in?

We zien het steeds vaker voorbij komen, plastic promotieartikelen of relatiegeschenken met het label BPA-vrij. De gehele scheikundige uitleg zullen we u onthouden, maar BPA is een afkorting van Bisfenol A.

BPA wordt met name gebruikt in hardplastic artikelen, zoals drinkbekers, bakjes voor in de magnetron, dragers voor CD’s en DVD’s en in de kassabonnetjes (thermisch papier) die je bij de kassa ontvangt. Het nadeel van BPA is dat deze stof bij verwarming kan migreren naar jouw drinken of eten waardoor je het in jouw lichaam krijgt. De hoeveelheden die je binnenkrijgt zijn in bijna alle gevallen verre van de maximale toegestane hoeveelheid, maar vooral voor baby’s en zwangere vrouwen kan het op langer termijn schadelijk zijn. BPA in drinkflessen voor kinderen is hierom in veel landen reeds verboden.

BPA-vrije producten

Ondanks dat niet-BPA-vrije producten een nagenoeg te verwaarlozen risico met zich meebrengen worden drinkflessen steeds meer BPA-vrij geproduceerd. Bidons, drinkbekers, opvouwbare waterflessen, binnen enkele jaren zijn ze allemaal BPA-vrij. Zoekt je specifiek BPA-vrije artikelen, maar kun je die niet vinden? Vraag jouw leverancier om een selectie van BPA-vrije producten.